Johdon suorahaku

Suorahaku on palvelua, jossa suorahakukonsultti etsii soveltuvaa henkilöä ilman, että suoritetaan normaalia julkista työnhakua.

Johdon suorahaku on elintärkeä palvelu johtoryhmäsi kehittämiseen ja organisaatiosi avainhenkilöiden rekrytoimiseen. Suorahaulla löydät vaivattomasti sopivimmat henkilöt juuri sinun yritykseesi. Selvää on, että yrityksen kriittisin joukkue on johtoryhmä. Menestystä seuraa, kun soveltuvin vahvuuksin varustetut yksilöt pelaavat saumattomasti yhteen. Tehtävänämme suorahakukonsultteina on varmistaa yhteispelin toimivuus tarjoamalla juuri oikeat henkilöt niin johtoryhmäpositioihin kuin asiantuntijoiksi.

Suorahakua kannattaa käyttää kun haluat itse määritellä millaisen ihmisen yrityksesi avainpaikoille tarvitset. Johtajaprofiilin lisäksi tutustumme yrityksen toimintaan varmistaaksemme oikean valinnan. Kun kaikki on selvää etsimme, arvioimme ja annamme näkemyksemme kuka hän on.

 

Mitä suorahaku eli executive search on?

Johdon suorahaussa yritys etsii avoimeen työpaikkaan soveltuvaa henkilöä ilman, että suoritetaan normaalia julkista työnhakua. Suorahakukonsultti määrittelee yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa yrityksen liiketoiminnan luonteen sekä yrityksen arvot ja kulttuurin sekä avointa tehtävää varten tarkasti mietityn henkilöprofiilin ja osaamistaustan. Tämän jälkeen konsultti tekee laajan suorahakututkimuksen ja etsii vastaavat henkilöt markkinoilta.

Mystisestä maineestaan huolimatta johtajien suorahaku eli executive search on selkeä palvelu, jossa suurten hakuoperaatioiden sijaan keskitytään osuvaan osaajaprofiiliin. Siksi johdon suorahaku soveltuu avainhenkilöiden hakuun paremmin kuin mediarekrytointi.

Johdon suorahaun avulla saadaan nopeasti kaivettua motivoituneet henkilöt esiin. He eivät välttämättä ole aktiivisesti etsimässä uusia haasteita, jolloin heidän aidon motivaation taustoista voidaan olla varmempia. Juuri heille oikean mahdollisuuden kohdalla he ovat sitoutuneempia kuin nykyiseen työhönsä kyllästyneet työnvaihtajat.

 

Referenssejämme

Olemme vuosien varrella auttaneet useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä löytämään johtajia ja avainhenkilöitä suorahaun avulla. Olemme toimineet asiakkaillemme luotettavana kummpanina avainhenkilöiden valinnassa Ohessa muutama kertomus asiakkaan suusta.

 

Autamme sinua

Olemme kaikissa pohjoismaissa toimiva johdon suorahaku- ja vuokrajohtamisen konsulttiyritys. Suomen toimipisteemme on Helsingissä, Kampin Autotalossa. Voit tutustua konsultteihimme tästä ja varata ajan tapaamiselle. Mikäli sinulla on pohjoismaalaisia tai kansainvälisiä rekrytointitarpeita, voimme auttaa Pohjoismaisten kollegoidemme tai CFR Global Executive Search -verkoston avulla lokaalisti.

Sparraamme mielellämme sinua uusien avainhenkilöiden valintojen ja rekrytointien kohdalla. Tarvitset sitten johdon suorahakua, vuokrajohtajaa tai vaikka soveltuvuusarviointipalveluita niin me autamme sinua. Voit tulla keskustelemaan organisaatiosi ja johtoryhmäsi kehittämisestä tai rekrytointitarpeistasi toimistollemme Autotaloon. Tarjoamme mielellämme kaupungin parhaat kahvit, sillä onhan Meira pitkäaikainen ja luotettava johdon suorahakuasiakkaamme.

 

Viisi vinkkiä johdon suorahakuprojektiisi

1. Tunnista tilanteesi ja tiedä missä ollaan

Suorahakuprosessi alkaa aina tilannearviosta, jossa määrität itsellesi tilannekatsauksen nyt ja minkälaiseen toimintaympäristöön johtajaa etsit. Selkeä tilannearvio ja johtajan osaamisprofiilin määrittäminen on onnistuneen suorahaun pohja ja se auttaa myös konsulttia tekemään huipputulosta. Kun tiedämme minkä tyyppistä ja millaiseen toimintaympäristöön johtajaa etsitään, on oikean henkilön löytäminen todennäköisempää.

2. Selkeytä tulevat suunnitelmat

Kun tiedät missä yrityksesi ja johtoryhmäsi ovat nyt sekä selkeytät tulevaisuuden suunnitelmasi on helpompaa nähdä millainen johtaja tehtävään tulee löytää. Näin suorahakukonsultti ymmärtää mihin kandidaatin tulee pystyä vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

3. Ymmärrä millaiseen tiimiin uusi johtaja on tulossa

Johtajan sijoittamisessa tiimiin on elintärkeää ymmärtää tiimin sisäinen kemia ja sen toiminta. Mikäli tämä ei ole selvillä, voimme auttaa sinua selvittämään johdon nykytila. Management Audit -palvelullamme saat selkeän ymmärryksen johtoryhmäsi tilasta, sen hyvistä ja huonoista puolista ja kehityskohteista. Kun sinulla on selkeä käsitys tiimin kemiasta, voidaan sovittaa valittavan henkilön profiili paremmin sopivaksi tiimiin.

4. Selkeytä johtajan rooli

Selkeytä itsellesi mitä johtajan tulee saada aikaan ja millaisessa roolissa. Tärkeää on myös tarkentaa mitä ei tarvitse saada aikaan tai mitä kandidaatilta ei odoteta. Silloin konsultin on helpompi kandidaatteja arvioidessaan pohtia, kuka voisi palvella roolissa parhaiten.

5. Varaa aikaa ja resursseja

Varmin tie onnistua johdon suorahakuprojektissa on varata riittävästi aikaa ja resursseja uuden kandidaatin valintaan. Varsinkin projektin alkuupäähän tulee panostaa, jotta sekä suorahakukonsultilla että sinulla on selkeä kuva siitä, miten projekti etenee. Vain keskittymällä täysin oikean henkilön valintaan voit varmistaa sen ettei vääriä rekrytointeja synny.

Johdon suorahaku ja helsinkiläiset suorahakukonsultit

Ole meihin yhteydessä. Autamme sinua niin Suomessa, Pohjoismaissa kuin kansainvälisestikin!

 

Yhteydenottolomake